Пам’ятка про права та обов’язки дітей в провадженні про адміністративні правопорушення відповідно до міжнародних стандартів - Юшкевич, О. Г.; Iushkevych, O. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0024-6070 (Громадська організація «МАРТ». - Чернігів: ГО «МАРТ», 2021. - С. 55-64, 118-127., 2021)
Видання включає практичні рекомендації, що розроблені з урахуванням міжнародних стандартів у сфері прав дитини, зокрема правосуддя, дружнього до дитини, та спрямовані на посилення захисту прав і свобод дитини, яка перебуває у контакті/конфлікті із законом, та забезпечення її найкращих інтересів. Збірник буде корисним для представників юридичних професій – адвокатів, суддів, прокурорів, тощо, а також для представників органів та служб, що працюють в інтересах дітей в Україні, для застосування в їх безпосередній роботі з дітьми, що перебувають у контакті/конфлікті із законом. The publication includes practical recommendations developed in accordance with international standards in the field of children's rights, including child-friendly justice, and aimed at strengthening the protection of the rights and freedoms of a child in contact / conflict with the law and ensuring its best interests. The collection will be useful for representatives of legal professions - lawyers, judges, prosecutors, etc., as well as for representatives of bodies and services working for children in Ukraine, for use in their direct work with children in contact / conflict with the law. Издание включает практические рекомендации, разработанные с учетом международных стандартов в области прав ребенка, в частности, правосудия, дружественного к ребенку, и направленные на усиление защиты прав и свобод ребенка, находящейся в контакте/конфликте с законом, и обеспечение его наилучших интересов. Сборник будет полезен представителям юридических профессий – адвокатам, судьям, прокурорам и т.п., а также представителям органов и служб, работающих в интересах детей в Украине, для применения в их непосредственной работе с детьми, находящимися в контакте/конфликте с законом.
Memo on the rights and responsibilities of children in proceedings on administrative offenses in accordance with international standards
Restorative justice in administrative and criminal proceedings
Юшкевич О.Г. Пам’ятка про права та обов’язки дітей в провадженні про адміністративні правопорушення відповідно до міжнародних стандартів. Відновне правосуддя в провадженні про адміністративні правопорушення та кримінальному провадженні. Добрі практики юристів для правосуддя в інтересах дитини в Україні: збірник практичних рекомендацій, Громадська організація «МАРТ». – Чернігів: ГО «МАРТ», 2021. – С. 55-64, 118-127.
Keywords: Права та обов’язки дітей, правосуддя в інтересах дитини, відновне правосуддя, провадженні про адміністративні правопорушення, інтереси дитини.; Rights and responsibilities of children, justice in the interests of the child, restorative justice, proceedings on administrative offenses, the interests of the child.; Права и обязанности детей, правосудие в интересах ребенка, восстановительное правосудие, производстве об административных правонарушениях, интересах ребенка.