Поняття та особливості підвищення кваліфікації працівників Національної поліції України - Подорожній, Є. Ю.; Podorozhnii, Ye. Yu.; Подорожній Євген Юрійович (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 111 - 114, 2022)
Зазначено, що підвищення кваліфікації працівника поліції – це додатковий елемент його професійної підготовки, який відбувається паралельно із основною службовою діяльністю та націлений на її вдосконалення. В межах підвищення кваліфікації здійснюється розвиток вмінь та навичок, а також доповнення знань працівника поліції з метою забезпечення виконання ним своїх службових обов’язків ще більш якісно та ефективно. Крім того, підвищення кваліфікації впливає на службову кар’єру поліцейського, адже результати подібного навчання відповідним чином оформлюються та заносяться до особової справи. Факт проходження поліцейським підвищення кваліфікації покращує його конкурентоспроможність та надає більше шансів бути призначеним на вищі та, зокрема, керівні посади.

It is noted that the training of a police officer is an additional element of his professional training, which takes place in parallel with the main service activities and is aimed at its improvement. Within the framework of professional development, skills and abilities are developed, as well as the knowledge of a police officer is supplemented in order to ensure the performance of his / her official duties. more efficient and effective. In addition, training improves the career of a police officer, as the results of this training is properly designed and recorded in the personal file. The fact that police officers undergo training improves their competitiveness and gives them more chances be appointed to senior and, in particular, managerial positions.

Отмечено, что повышение квалификации работника полиции – это дополнительный элемент его профессиональной подготовки, который проходит параллельно с основной служебной деятельностью и нацелен на ее усовершенствование. В рамках повышения квалификации осуществляется развитие умений и навыков, а также дополнение знаний работника полиции с целью обеспечения выполнения им своих служебных обязанностей. более качественно и эффективно. Кроме того, повышение квалификации влияет на служебную карьеру полицейского, ведь результаты подобного обучения соответствующим образом оформляются и заносятся в личное дело. Факт прохождения полицейским повышения квалификации улучшает его конкурентоспособность и дает больше шансов быть назначенным на высшие и, в частности, руководящие должности.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; підвищення кваліфікації; працівники поліції; повышения квалификации; работники полиции; certification training; police officers