Методичні рекомендації щодо порядку утворення та діяльності дисциплінарних комісій з проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейським службової дисципліни, їх повноваження : науково-методичні рекомендації - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Галкіна, О. М.; Halkina, O. M.; Кацалап, Л. С.; Katsalap, L. S.; Денищук, Д. Є.; Denyshchuk, D. Ye.; Погорілець, О. В.; Pohorilets, O. V.; et al. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2020)
Методичні рекомендації окреслюють правові підстави діяльності дисциплінарних комісій з проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейським службової дисципліни, зазначають призначення цих комісій та мету їх діяльності. У методичних рекомендаціях містяться відомості про нормативно-правові акти, що регламентують порядок утворення та припинення діяльності дисциплінарних комісій. Увагу методичних рекомендацій сконцентровано на визначені складу комісій, повноваженні її членів та голови.

Методичні рекомендації окреслюють правові підстави діяльності дисциплінарних комісій з проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейською службовою дисципліною, призначають призначення цих комісій та мету їх діяльності. У методичних рекомендаціях містяться відомості про нормативно-правові акти, що регламентують порядок утворення та припинення діяльності дисциплінарних комісій. Увагу методичних рекомендацій сконцентровано на визначеному складі комісії, повноваженні її членів та голови.
Keywords: Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; дисциплінарна комісія; науково-методичні рекомендації; Україна; Національна поліція України; службові розслідування; порушення поліцейським службової дисципліни; National Police of Ukraine; Ukraine; violation of police discipline; official investigations; disciplinary commission