Determination of legal remedies for human rights - Paida, Yu. Yu.; Пайда, Ю. Ю. (Visegrad journal on human rights. – 2018. – № 5 (Vol. 2). – P. 50-53, 2018)
У статті проведено аналіз наукових публікацій вітчизняних та закордонних дослідників, які присвячено різним підходам вивчення такого явища, як юридичні засоби захисту прав людини. У роботі акцентовано увагу на тому, що права і свободи людини та громадянина становлять не якийсь абстрактний зміст правової держави, а вимагають від неї виконання цілком конкретних завдань – визнання та забезпечення таких прав, свобод і законних інтересів. А таке забезпечення охоплює охорону та захист прав громадян, що передбачає створення належного механізму забезпечення і захисту прав людини. Проведено видову класифікацію юридичної діяльності, до якої належать правозахисна юридична діяльність та правозастосовна юрисдикційна діяльність. Визначено місце юридичних засобів захисту в цих видах юридичної діяльності. Встановлено мету такої діяльності.

The analysis of scientific publications of domestic and foreign researchers, which concern different approaches to the study of such a phenomenon as legal remedies for human rights, is carried out in the article. The author focuses on the fact that rights and freedoms of man and citizen are not any abstract content of the law-governed state, but they require the solution of specific tasks – recognition and promotion of such rights, freedoms and legitimate interests. Such promotion involves safeguard and protection of the rights of citizens, which provide for the establishment of proper mechanism for promotion and protection of human rights. A classification of legal activity by types was conducted. The main types of legal activity include remedial activity, law enforcement activity. The place of legal remedies in these types of legal activity is determined. The purpose of such activity is indicated.

В статье проведен анализ научных публикаций отечественных и зарубежных исследователей, посвященных разным подходам изучения такого явления, как юридические средства защиты прав человека. В работе акцентировано внимание на том, что права и свободы человека и гражданина составляют не абстрактный смысл правового государства, а требуют от него выполнения вполне конкретных задач – признание и обеспечение таких прав, свобод и законных интересов. А такое обеспечение охватывает охрану и защиту прав граждан, что предполагает создание надлежащего механизма обеспечения и защиты прав человека. Проведена видовая классификация юридической деятельности, в которую входят правозащитная юридическая деятельность и правоприменительная юрисдикционная деятельность. Определено место юридических средств защиты в этих видах юридической деятельности. Установлена ​​цель такой деятельности.
Визначення юридичних засобів захисту прав людини
Keywords: права людини; права; свободи; гарантії; юридичні засоби; захист прав людини; human rights; rights; freedoms; guarantees; legal means; protection of human rights; права человека; свободы; гарантии; юридические средства; защита прав человека