Особливості кримінально-виконавчої політики України під час воєнного стану - Бараш, Є. Ю.; Barash, Ye. Yu. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 409-413, 2025)
Кримінально-виконавча політика під час воєнного стану в Україні орієнтована на забезпечення безпеки держави та громадян, дотримання прав засуджених та ефективну адаптацію пенітенціарної системи до умов війни. Для забезпечення нормативно-правового регулювання під час дії воєнного стану в Україні було прийнято низку законів та підзаконних нормативно-правових актів, спрямованих на адаптацію кримінально-виконавчої політики до умов воєнного часу. Ці зміни стосуються як кримінального законодавства, так і процедур виконання покарань.

Criminal enforcement policy during martial law in Ukraine is focused on ensuring the security of the state and citizens, respecting the rights of convicts and effectively adapting the penitentiary system to wartime conditions. To ensure regulatory regulation during martial law in Ukraine, a number of laws and subordinate regulatory legal acts were adopted aimed at adapting criminal enforcement policy to wartime conditions. These changes concern both criminal legislation and procedures for the execution of sentences.
Keywords: кримінально-виконавча політика; умови воєнного стану; дотримання прав людини; Україна; criminal enforcement policy; martial law conditions; respect for human rights; Ukraine