Формуваня інформаційно-психологічної культури особистості - Василенко, В. А.; Vasylenko, V. A.; Свириденко, Л. А.; Svyrydenko, L. A.; Валентина Василенко (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 102-105, 2020)
Аналіз свідчить, що інформаційна культура особистості може стати одним з наріжних каменів у формуванні інформаційної безпеки особистості. Ключовою складовою інформаційної культури може стати критичне ставлення до інформації, яке формується в процесі практичного осмислення результатів пізнання, що реалізується в ході пошуку, оцінки і використання необхідних відомостей. Безпосередньо показником інформаційної грамотності слід прийняти здатність особистості відкидати або приймати інформацію на основі своїх знань, досвіду або досвіду інших людей, які користуються довірою. Анализ показывает, что информационная культура личности может стать одним из краеугольных камней в формировании информационной безопасности личности. Ключевой составляющей информационной культуры может стать критическое отношение к информации, формируемое в процессе практического осмысления результатов познания, реализуемое в ходе поиска, оценки и использования необходимых сведений. Непосредственно показателем информационной грамотности следует принять способность личности исключать или принимать информацию на основе своих знаний, опыта или опыта других людей, пользующихся доверием. The analysis shows that the information culture of the individual can become one of the cornerstones in the formation of the information security of the individual. A critical attitude to information, formed in the process of practical understanding of the results of cognition, implemented in the course of searching, evaluating and using the necessary information, can become a key component of information culture. The direct indicator of information literacy should be the ability of an individual to exclude or accept information based on their knowledge, experience or the experience of other people who are trusted.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інформаційно-психологічна культура; информационно-психологическая культура; information and psychological culture; інформаційно-психологічна безпека; информационно-психологическая безопасность; information and psychological security; розвиток сучасної освіти; развитие современного образования; development of modern education; особистість людини; личность человека; human personality; інформаційна грамотність; информационная грамотность; information literacy