Концептуальні підходи до визначення принципів кримінального процесу України - Ноздріна, М. О.; Nozdrina, M. O. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 141-145, 2004)
Визначено, що принципи кримінального процесу виражають сутність норм і правил поведінки, санкціонованих державою і регламентуючих провадження у кримінальних справах; знаходяться у тісному зв’язку з правовою системою суспільства, за допомогою якої впливають на кримінально-процесуальні відносини; з’являються як основні правила кримінально-процесуальної діяльності, опосередковані правовими нормами; містять у собі світоглядні ідеї щодо належного в організації та динамічності кримінально-процесуальної діяльності. Определено, что принципы уголовного процесса выражают сущность норм и правил поведения, санкционированных государством и регламентирующих производство по уголовным делам; находятся в тесной связи с правовой системой общества, с помощью которой влияют на уголовно-процессуальные отношения; появляются как основные правила уголовно-процессуальной деятельности, косвенные правовыми нормами; включают в себя мировоззренческие идеи относительно надлежащего в организации и динамичности уголовно-процессуальной деятельности. It is determined that the principles of the criminal process express the essence of the norms and rules of conduct authorized by the state and regulating criminal proceedings; are closely connected with the legal system of society, with the help of which they influence criminal procedure relations; appear as the basic rules of criminal procedure, indirect by legal norms; include worldview ideas regarding the proper organization and dynamism of criminal procedure activities.
Ноздріна, М. О. Концептуальні підходи до визначення принципів кримінального процесу України / М. О. Ноздріна // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 141-145
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; принципи кримінального процесу; принципы уголовного процесса; criminal principles; правовий підхід; правовой подход; практичний підхід; практический подход; інтегративний підхід; интегративный подход