Договір контрактації сільськогосподарської продукції у контексті екологічних вимог - Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0506-4631 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 416-424, 2012)
Здійснено аналіз правового регулювання договору контрактації сільськогосподарської продукції за сучасних умов з урахуванням історико-правових аспектів його розвитку. Визначено поняття та юридичну природу договору контрактації. Запропоновано у процесі укладання та виконання брати до уваги вимоги щодо охорони та використання природних об’єктів, що будуть задіяні сільськогосподарськими товаровиробниками для його виконання.

The analysis of the legal adjusting of agreement of contracting of agricultural produce in modern terms is carried out taking into account the historical-legal aspects of its development. A concept and legal nature of contracting agreement are certain. It is proposed in the process of conclusion and implementation to take into account requirements in relation to a guard and use of natural objects that will be involved by agricultural commodity producers for his execution.

Осуществлён анализ правового регулирования договора контрактации сельскохозяйственной продукции в современных условиях с учетом историко- правовых аспектов его развития. Определены понятие и юридическая природа договора контрактации. Предложено в процессе заключения и выполнения принимать во внимание требования относительно охраны и использования природных объектов, которые будут задействованы сельскохозяйственными товаропроизводителями для его исполнения.
Contract for agricultural product contracting in the context of environmental requirements
Договор контрактации сельскохозяйственной продукции в контексте экологических требований
Шуміло, О. М. Договір контрактації сільськогосподарської продукції у контексті екологічних вимог / О. М. Шуміло // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 416-424.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; договор контрактації; договор контрактации; agreement of contracting; сільськогосподарська продукція; сельскохозяйственная продукция; agricultural produce; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation