Щодо необхідності криміналізації домашнього насильства - Цвіркун, Н. Ю.; Tsvirkun, N. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9195-3349; Сековой, О. Д.; Sekovoi, O. D. (Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.). – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 108-110, 2018)
Наголошено, що насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й становлять одну з передумов виникнення злочинності в суспільстві загалом та є джерелом формування злочинної особистості, зокрема. Законом визначається система заходів протидії домашньому насильству, надання допомоги та захисту постраждалої особи, відшкодування шкоди, а також розслідування випадків домашнього насильства, притягнення до відповідальності кривдників і зміну їх поведінки.

It is emphasized that violence and cruelty in the family not only destroy harmony and harmony in it, but also constitute one of the prerequisites for the emergence of crime in society in general and are a source of the formation of a criminal personality, in particular. The law defines a system of measures to combat domestic violence, providing assistance and protection to the victim, compensation for damage, as well as investigating cases of domestic violence, bringing perpetrators to justice and changing their behavior.

Отмечено, что насилие и жестокость в семье не только разрушают гармонию и согласие в ней, но и составляют одну из предпосылок возникновения преступности в обществе и являются источником формирования преступной личности, в т.ч. Законом определяется система мер противодействия домашнему насилию, оказание помощи и защиты пострадавшего, возмещение вреда, а также расследование случаев домашнего насилия, привлечение к ответственности обидчиков и изменение их поведения.
Цвіркун, Н. Ю. Щодо необхідності криміналізації домашнього насильства / Наталія Юріївна Цвіркун, Олег Дмитрович Сековой // Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 108-110.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фонове для злочинності явище; background phenomenon for crime; фоновое для преступности явление; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; насильство в сім'ї; violence in the family; насилие в семье; законодавство; legislation; законодательство; криміналізація домашнього насильства; criminalization of domestic violence; криминализация домашнего насилия