Психологічна допомога з метою подолання наслідків воєнного стану - Боровик, М. О.; Borovyk, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0943-6735; Лукін, Б. П.; Lukin, B. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4952-7407; Охременко, О. Є.; Okhremenko, O. Ye. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 165-168, 2022)
У науковій роботі розглянуто питання організації психологічної допомоги різним верствам населення з метою подолання наслідків кризової ситуації в Україні, внаслідок військового вторгнення Російської Федерації. Представлено основні напрямки самоконтролю за психологічним станом. Зосереджена увага на загальних положеннях та принципах психологічної реабілітації.

The scientific work considers the organization of psychological assistance to various segments of the population in order to overcome the consequences of the crisis in Ukraine due to the military invasion of the Russian Federation. The main directions of self-control over the psychological state are presented. The focus is on the general provisions and principles of psychological rehabilitation.

В научной работе рассмотрены вопросы организации психологической помощи разным слоям населения с целью преодоления последствий кризисной ситуации в Украине в результате военного вторжения Российской Федерации. Представлены основные направления самоконтроля за психологическим состоянием. Сосредоточено внимание на общих положениях и принципах психологической реабилитации.
Боровик М. О. Психологічна допомога з метою подолання наслідків воєнного стану / М. О. Боровик, Б. П. Лукін, О. Є. Охременко // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 165-168.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; психологічна допомога; фізичні вправи; бойові дії; стрес; поліцейські; психологическая помощь; физические упражнения; боевые действия; стресс; полицейские; psychological help; physical exercises; fighting; stress; police