Питання забезпечення кібербезпеки в країнах Африканського Союзу - Войціховський, А. В.; Voitsikhovskyi, A. V.; Пилипець, О. В.; Pylypets, O. V.; Андрій Войціховський (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (м. Ка-м’янець-Подільський, 23 трав. 2024 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Нац. акад. правових наук України ; Організація з безпеки та співробітництва в Європі. – Кам’янець-Подільсь-кий : ХНУВС, 2024. – С.150-151, 2024)
Тези доповіді зосереджені на аналізі стрімкого зростання загроз для безпеки критичної інформаційної інфраструктури в країнах Африканського Союзу, що може мати серйозні наслідки для соціально-економічного розвитку континенту. Окреслено основні рекомендації урядам африканських країн щодо підвищення рівня реагування на кіберінциденти.

The abstracts of the report are focused on the analysis of the rapid growth of threats to the security of critical information infrastructure in the countries of the African Union, which can have serious consequences for the socio-economic development of the continent. The main recommendations for the governments of African countries to increase the level of response to cyber incidents are outlined.

Тезисы доклада сосредоточены на анализе стремительного роста угроз безопасности критической информационной инфраструктуры в странах Африканского Союза, что может иметь серьезные последствия для социально-экономического развития континента. Обозначены основные рекомендации правительствам африканских стран по повышению уровня реагирования на киберинциденты.
Keywords: кібербезпека; cyber security; кибербезопасность; Африканський Союз; African Union; Африканский Союз