Когнітивні упередження та прийняття професійних рішень у сфері правоохоронної діяльності - Колонтаєвська, І. І.; Kolontaievska, I. I. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 134-135, 2024)
Досліджено проблему когнітивних упереджень (спотворень) та їх вплив на професійне середовище. Розглянуто декілька прикладів можливих когнітивних спотворень, які можуть впливати на діяльність поліції.

The problem of cognitive biases (distortions) and their impact on the professional environment is studied. Several examples of possible cognitive distortions that can affect police activity are considered.

Исследована проблема когнитивных предубеждений (искажений) и их влияние на профессиональную среду. Рассмотрены несколько примеров возможных когнитивных искажений, которые могут оказывать влияние на деятельность полиции.
Keywords: когнітивні упередження; спотворення; прийняття професійних рішень; правоохоронна діяльність; cognitive biases; distortions; acceptance of professional decisions; law enforcement activities; когнитивные предубеждения; искажения; принятие профессиональных решений; правоохранительная деятельность