Футбольні фанати: соціально-психологічний портрет та ставлення до протиправних дій - Саппа, М. М.; Sappa, M. M. (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 4(29). - С. 246-249, 2012)
В роботі розглядаються футбольні фанати як соціальна страта футбольних вболівальників, що найбільш схильна до девіантної поведінки. Представлені результати дослідження, що дозволяють зробити судження про узагальнений соціально-психологічний портрет футбольних фанатів, оцінити їх схильність до протиправних дій на стадіоні та навколо нього.

The article is devoted to the problem of football fans as a social stratum which is the most prone to deviant behavior. The results of the study shows the judgments about generalized social and psychological portrait of football fans, and allows to assess their propensity for illegal acts in the stadium and outside it.

В работе рассматриваются футбольные фанаты как социальная страта футбольных болельщиков, наиболее склонная в девиантному поведению. Представлены результаты исследования, позволяющие сделать суждения об обобщённом социально-психологическом портрете футбольных фанатов, оценить их склонность к противоправным действиям на стадионе и вне его.
Keywords: вболівальники; футбольні фанати; соціально-психологічний портрет; девіантна поведінка; football fans; social and psychological portrait; deviant behavior; болельщики; футбольные фанаты; социально-психологический портрет; девиантное поведение