Готовність спеціалістів з інтелектуальної власності до професійної діяльності як продукт запровадження педагогічних технологій - Тюріна, В. О.; Tyurina, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2308-1977; ResearcherID: J-8594-2016; Романишина, О. Я.; Romanyshyna, O. Ya.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2887-5023; ResearcherID: I-7013-2018; Сипченко, В. І.; Sypchenko, V. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2612-5998 (Вісник Черкаського університету. Серія: Педагогічні науки. - 2016. - № 18. - С. 141-145, 2016)
У статті розглянуто поняття: «готовності до професійної діяльності», «технологія», «педагогічна технологія»; визначено вихідні психолого-педагогічні положення і закономірності, що забезпечують раціональну організацію навчально-пізнавальної діяльності студентів; показано, що педагогічна технологія має будуватися з урахуванням психологічних закономірностей здійснення пізнавальних процесів й раціональної організації навчально-пізнавальної діяльності студентів.

The article deals with the concept of "readiness", "professional competence", "communicative competence"; the connection between these qualities of the personality is shown; the communicative competence of a specialist on intellectual property as a factor of formation of his readiness for professional activity is considered.

В статье рассмотрено понятие «готовность», «профессиональная компетентность», «коммуникативная компетентность»; показана связь между этими качествами личности; рассмотрено коммуникативную компетентность специалиста по интеллектуальной собственности как фактор формирования его готовности к профессиональной деятельности.
Readiness of specialists from intellectual property to professional activity as product of input of pedagogical technologies
Тюріна, В. О. Готовність спеціалістів з інтелектуальної власності до професійної діяльності як продукт запровадження педагогічних технологій / Тюріна Валентина Олександрівна, Романишина Оксана Ярославівна, Сипченко Валерій Іванович // Вісник Черкаського університету. Серія: Педагогічні науки. - 2016. - № 18. - С. 141-145.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; готовність до професійної діяльності; спеціаліст з інтелектуальної власності; педагогічні технології; готовность к профессиональной деятельности; специалист по интеллектуальной собственности; педагогические технологии; specialist in intellectual property; readiness for professional activity; pedagogical technologies