Про вдосконалення алгоритму міжвідомчої взаємодії при документуванні фактів смертей людей під час воєнного стану на території України - Орлова, Т. А.; Orlova, T. A.; Максуль, А. Ю.; Maksul , A. Yu. (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 300-302, 2023)
Зазначено про необхідність подальших наукових розробок, направлених на вирішення проблем практики судово-медичної служби в Україні, внесення змін у національне законодавство з метою не тільки удосконалення алгоритму міжвідомчої взаємодії, а й підвищення якості надання судово-медичних послуг населенню, модернізації відділу експертизи трупів та створенням сучасного моргу європейського типу.

The need for further scientific developments aimed at solving the problems of the practice of the forensic medical service in Ukraine, making changes to the national legislation with the aim of not only improving the algorithm of interdepartmental interaction, but also improving the quality of providing forensic medical services to the population, modernizing the corpse examination department and creating a modern morgue of the European type.

Отмечена необходимость дальнейших научных разработок, направленных на решение проблем практики судебно-медицинской службы в Украине, внесение изменений в национальное законодательство с целью не только усовершенствования алгоритма межведомственного взаимодействия, но и повышения качества предоставления судебно-медицинских услуг населению, модернизации отдела экспертизы трупов и созданием современного морга европейского типа.
Keywords: алгоритм міжвідомчої взаємодії; algorithm of interdepartmental interaction; алгоритм межведомственного взаимодействия; документування фактів смертей; documenting the facts of death; документирование фактов смертей; воєнний стан; martial law; военное положение