Конструктивність проблематики психолого-педагогічної професійної підготовки та патріотичного виховання персоналу системи МВС в умовах повномасштабної агресії РФ на території України - Швець, Д. В.; Shvets, D. V. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 57-60, 2024)
Наголошено, що в системі освіти МВС України необхідно посилити виховання, формування тих цінностей, які нададуть змогу з’явитися лідерам-патріотам нового типу, завдяки науково-професійній саморефлексії й конструктивній систематизації досягнень у площині проблематики психолого-педагогічної професійної підготовки та патріотичного виховання персоналу системи МВС в умовах повномасштабної агресії рф на території України.

It was emphasized that in the education system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine it is necessary to strengthen education, the formation of those values that will enable the emergence of new type of patriot leaders, thanks to scientific and professional self-reflection and constructive systematization of achievements in the field of psychological and pedagogical professional training and patriotic education of the personnel of the Ministry of Internal Affairs in the conditions of full-scale aggression of the Russian Federation on the territory of Ukraine.

Отмечено, что в системе образования МВД Украины необходимо усилить воспитание, формирование ценностей, которые позволят появиться лидерам-патриотам нового типа, благодаря научно-профессиональной саморефлексии и конструктивной систематизации достижений в плоскости проблематики психолого-педагогической профессиональной подготовки и патриотического воспитания персонала системы МВД в условиях полномасштабной агрессии России на территории Украины.
Keywords: система освіти МВС України; education system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; система образования МВД Украины; наукові школи системи МВС; scientific schools of the system Ministry of Internal Affairs; научные школы системы МВД; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; патріотичне виховання; patriotic upbringing; патриотическое воспитание