До питання використання зарубіжного досвіду юридичного супроводження статутної діяльності закладів вищої освіти - Мельник, Т. М.; Melnyk, T. M. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 111-113, 2022)
Підкреслено, що переймання українськими закладами вищої освіти зарубіжного досвіду юридичного супроводження статутної діяльності є кроком у напрямку модернізації та підвищення якості освітнього процесу в країні, що відповідає сучасним вимогам та сприятиме розвитку освітнього сектору в Україні.

It is emphasized that the adoption by Ukrainian institutions of higher education of foreign experience of legal support of statutory activities is a step in the direction of modernization and improvement of the quality of the educational process in the country, which meets modern requirements and will contribute to the development of the educational sector in Ukraine.

Подчеркнуто, что перенимание украинским учреждениям высшего образования зарубежного опыта юридического сопровождения уставной деятельности является шагом в направлении модернизации и повышения качества образовательного процесса в стране, что отвечает современным требованиям и будет способствовать развитию образовательного сектора в Украине.
Keywords: зарубіжний досвід; юридичне забезпечення; статутна діяльність; заклади вищої освіти; foreign experience; legal support; statutory activity; institutions of higher education; зарубежный опыт; юридическое обеспечение; уставная деятельность; заведения высшего образования