Правові засади забезпечення населення України психологічною допомогою в умовах війни - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 306-309, 2024)
Наголошено, що, за винятком ситуацій екстреної психологічної допомоги, правове забезпечення надання психологічної допомоги цивільному населенню України є недостатнім. В умовах воєнного стану потрібні зміни в регулюванні правовідносин у процесі проведення психологічної роботи. Врегулювання суспільно-правових відносин розкриє широкі можливості для отримання психологічних послуг громадянами від державних установ та громадських об’єднань і організацій.

It was emphasized that, with the exception of situations of emergency psychological assistance, the legal support for the provision of psychological assistance to the civilian population of Ukraine is insufficient. In the conditions of martial law, changes are needed in the regulation of legal relations in the process of conducting psychological work. The regulation of social and legal relations will reveal wide opportunities for citizens to receive psychological services from state institutions and public associations and organizations.

Отмечено, что, за исключением ситуаций экстренной психологической помощи, правовое обеспечение предоставления психологической помощи гражданскому населению Украины является недостаточным. В условиях военного положения необходимы изменения в регулировании правоотношений в процессе проведения психологической работы. Урегулирование общественно-правовых отношений раскроет широкие возможности получения психологических услуг гражданами от государственных учреждений и общественных объединений и организаций.
Keywords: правове забезпечення; психологічна допомога; населення; умови війни; legal support; psychological assistance; population; conditions of war; правовое обеспечение; психологическая помощь; население; условия войны