Особа потерпілого від злочинів, пов’язаних з неналежним виконанням професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником - Шайтуро, О. П.; Shaituro, O. P. (Право і безпека. - 2012. - № 3 (45). - С. 237-241, 2012)
Уточнено визначення особи потерпілого від злочинів, пов’язаних з неналежним виконанням професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, наведено її ознаки. На основі дослідження матеріалів кримінальних справ представлено їх відсоткове співвідношення.

A victim of an improper implementation of professional duties by a medical or pharmaceutical worker is specified, its features are given. On the basis of research of criminal cases their percentage ratio is presented.

Уточнено определение лица, потерпевшего от преступлений, связанных с ненадлежащим выполнением профессиональных обязанностей медицинским или фармацевтическим работником, приведены его признаки. На основе исследования материалов уголовных дел представлено их процентное соотношение.
Victim of an improper implementation of professional duties by a medical or pharmaceutical worker
Keywords: особа потерпілого; person of the victim; лицо потерпевшего; злочини, пов’язані з неналежним виконанням професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником; crimes related to the improper performance of professional duties by a medical or pharmaceutical worker; преступления, связанные с ненадлежащим исполнением профессиональных обязанностей медицинским или фармацевтическим работником; пацієнт; patient; пациент; жертва; victim