Особливості припинення громадянства України - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Порівняльно-аналітичне право. - 2015. - № 1. - С. 46-49., 2015)
У статті на підставі чинного законодавства досліджено основні види припинення громадянства України. Проведено аналіз порядку припинення громадянства України за такими підставами, як вихід з громадянства України і внаслідок втрати громадянства України. Запропоновано пропозиції до вдосконалення процедур припинення громадянства України.

The article is based on current legislation the main types of termination of citizenship of Ukraine. The analysis of the suspension of the citizenship of Ukraine on such grounds as renunciation of citizenship of Ukraine and by the loss of citizenship of Ukraine. Proposals to improve the procedures for termination of citizenship of Ukraine.

В статье на основании действующего законодательства исследованы основные виды прекращения гражданства Украины. Проведен анализ порядка прекращения гражданства Украины по таким основаниям, как выход из гражданства Украины и вследствие утраты гражданства Украины. Предложены идеи по совершенствованию процедур по прекращению гражданства Украины.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; громадянство; припинення громадянства; вихід з громадянства; втрата громадянства; державна міграційна служба; оптація; трансферт; citizenship; termination of citizenship; renunciation of citizenship; loss of citizenship; State Migration Service; transfer; гражданство; прекращение гражданства; выход из гражданства; утрата гражданства; Государственная миграционная служба; оптация