Правове регулювання депозитних операцій - Фомін, Г. Ф.; Fomin, H. F. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 253-259, 2008)
Розглянута можливість залучення вільних грошових коштів юридичних та фізичних осіб які здійснюються банками шляхом виконання вкладних (депозитних операцій). Підкреслено що з метою зацікавлення у залученні якомога більшої кількості вільних коштів, банки починають виплачувати юридичним та фізичним особам проценти по вкладах. Обґрунтовано деякі шляхи вдосконалення правового регулювання депозитних операцій. Рассмотрена возможность привлечения свободных денежных средств юридических и физических лиц которые осуществляются банками путем выполнения вкладных (депозитных операций). Подчеркнуто что с целью интереса в привлечении как можно большего количества свободных средств, банки начинают выплачивать юридическим и физическим лицам проценты по вкладам. Обоснованы некоторые пути совершенствования правового регулирования депозитных операций. The possibility of attracting free funds of legal entities and individuals by banks through the execution of deposit (deposit operations) is considered. It is emphasized that in order to be interested in attracting as much free money as possible, banks are beginning to pay deposits to legal entities and individuals. Some ways of improving the legal regulation of deposit operations are substantiated.
Фомін, Г. Ф. Правове регулювання депозитних операцій / Г. Ф. Фомін // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 253-259
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; депозит; депозитні операції; депозитные операции; deposit operations