Необхідність забезпечення балансу рівних правових можливостей для сторін у цивільному процесі - Кройтор, В. А.; Kroitor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 48 - 50., 2017)
Зазначено, що рівноправність сторін у цивільному процесі є необхідною умовою забезпечення змагального типу судочинства та одночасно змагальність виступає формою реалізації рівних можливостей сторін для захисту своїх прав, що характеризує судочинство як справедливе.

It is noted that the equality of the parties in civil proceedings is a necessary condition for ensuring an adversarial type of legal proceedings and, at the same time, adversarial acts as a form of realization of equal opportunities for the parties to protect their rights, which characterizes legal proceedings as fair.

Отмечено, что равноправие сторон в гражданском процессе является необходимым условием обеспечения состязательного типа судопроизводства и одновременно состязательность выступает формой реализации равных возможностей сторон для защиты своих прав, что характеризует судопроизводство как справедливое.
Кройтор В. А. Необхідність забезпечення балансу рівних правових можливостей для сторін у цивільному процесі / В. А. Кройтор // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ,Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 48 - 50.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; процесуальні права; судовий захист; рівноправність сторін; змагальний процес; процессуальные права; судебная защита; равноправие сторон; соревновательный процесс; procedural rights; judicial protection; equality of arms; competitive process