Безпека інформаційних і комунікаційних систем - Глущак, Н. А.; Hlushchak, N. A.; Лучик, В. Є.; Luchyk, V. Ye.; Василь Лучик (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 132-134, 2025)
Безпека інформаційних та комунікаційних систем є основою сучасного цифрового суспільства, а ефективна протидія загрозам вимагає комплексного підходу, який включає впровадження сучасних технологій захисту, дотримання законодавства та активну участь усіх користувачів у забезпеченні безпеки. Однак, у контексті глобалізації та швидкого розвитку нових технологій, необхідно постійно вдосконалювати методи захисту й адаптуватися до нових викликів.

The security of information and communication systems is the foundation of a modern digital society, and effective counteraction to threats requires a comprehensive approach that includes the implementation of modern security technologies, compliance with legislation and the active participation of all users in ensuring security. However, in the context of globalization and the rapid development of new technologies, it is necessary to constantly improve protection methods and adapt to new challenges.
Keywords: інформаційні системи; захист інформаційних систем; безпека інформаційних та комунікаційних систем; хакерські атаки; шифрування; information systems; information systems; information systems protection; information and communication systems security; hacker attacks; DDoS attacks; encryption