Навчально-методичний посібник з граматики англійської мови для самостійної роботи курсантів та слухачів ЗВО системи МВС України - Статівка, О. О.; Stativka, O. O.; Березнева, І. М.; Мудрик, О. В.; Нігаметзянова, К. Р.; Олена Статівка (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Навчально-методичний посібник з граматики англійської мови для самостійної роботи курсантів та слухачів ЗВО системи МВС України присвячено практичному втіленню складної проблеми з точки зору теорії та організації освітнього процесу, а саме – організації самостійної роботи курсантів. Посібник з граматики англійської мови спрямовано на практичне оволодіння англійською мовою, формуванню мовленнєвих навичок у загальновійськовій сфері діяльності. Навчально-методичний посібник складений відповідно до програми навчальної дисципліни «Іноземна мова професійного спілкування» та "Іноземна мова професійного спрямування", складається з 9 тем, які структурно вишикувані в логічну послідовність, що надасть можливість в повній мірі оволодіти зазначеними компетентностями з вивчення основних понять граматики англійської мови, сформувати в майбутніх фахівців обов’язкового в їх професійній діяльності рівня знань, умінь та навичок необхідних для практичного застосування.

The teaching and methodological manual on English grammar for independent work of cadets and students of the higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine is devoted to the practical implementation of a complex problem in terms of theory and organisation of the educational process, namely, the organisation of independent work of trainees. The English grammar manual is aimed at practical mastery of the English language, development of speech skills in the general military sphere of activity. The educational and methodological manual is compiled in accordance with the programme of the discipline "Foreign language for professional communication" and "Foreign language for professional purposes", consists of 9 topics that are structured in a logical sequence, which will allow to master the specified competences in the study of the basic concepts of English grammar, to form the level of knowledge, skills and abilities necessary for practical application in future specialists, which is required in their professional activities.

Учебно-методическое пособие по грамматике английского языка для самостоятельной работы курсантов и студентов ВУЗов системы МВД Украины посвящено практическому осуществлению сложной проблемы с точки зрения теории и организации образовательного процесса, а именно - организации самостоятельной работы. Пособие по грамматике английского языка направлено на практическое овладение английским языком, формированию речевых навыков в общевойсковой сфере деятельности. Учебно-методическое пособие составлено в соответствии с программой учебной дисциплины "Иностранный язык профессионального общения" и "Иностранный язык профессионального направления", состоит из 9 тем, которые структурно выстроены в логическую последовательность, что позволит в полной мере овладеть указанными компетентностями по изучению основных понятий грамматики английского языка, сформировать у будущих специалистов обязательного в их профессиональной деятельности уровня знаний, умений и навыков необходимых для практического применения.
Keywords: Україна; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; вивчення іноземних мов; англійська мова; learning foreign languages; English; изучение иностранных языков; английский язык; граматика англійської мови; самостійна робота; курсанти та слухачі ЗВО; мовленнєві навички; English grammar; independent work; cadets and students of higher education institutions; speaking skills; грамматика английского языка; самостоятельная работа; курсанты и студенты ВУЗа; речевые навыки