Проблема визначення розмірів компенсації моральної шкоди, завданої внаслідок порушення особистих немайнових прав фізичної особи - Мальцева, Т. В.; Maltseva, T. V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 118-126, 2004)
Розглянуті особисті немайнові права, які є найбільш важливою складовою в житті людини, відносяться до моральних цінностей, посідають найбільш високе місце у системі духовних цінностей, відіграють велику роль в житті кожної окремої людини та суспільства в цілому. Рассмотрены личные неимущественные права, которые являются наиболее важной составляющей в жизни человека, относятся к моральным ценностям, занимают наиболее высокое место в системе духовных ценностей, играют большую роль в жизни отдельного человека и общества в целом. Personal non-property rights are considered, which are the most important component in a person’s life, relate to moral values, occupy the highest place in the system of spiritual values, play a large role in the life of an individual person and society as a whole.
Мальцева, Т. В. Проблема визначення розмірів компенсації моральної шкоди, завданої внаслідок порушення особистих немайнових прав фізичної особи / Т. В. Мальцева // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 118-126
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; моральна шкода; моральный вред; moral injury; розмір відшкодування; размер возмещения; amount of compensation; немайнові права; неимущественные права; non-property rights; відшкодування моральної шкоди; возмещение морального вреда; non-pecuniary damage