Фактор обережності як показник придатності для професійної діяльності в особливих та екстремальних умовах - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 67-70, 2019)
Актуальність проблеми визначається тим, що професійна діяльність в екстремальних та особливих умовах вимагає виняткової обережності, як фактор, який впливає на забезпечення безпеки людей. Список таких видів професійної діяльності містить сотні найменувань, але, незважаючи на це, таке питання залишається нерозв’язаним. Ця проблема рівною мірою присутня і в індивідуальній діяльності працівників Національної поліції України – коли недостатня обережність призводить до трагічного фіналу.

The urgency of the problem is determined by the fact that professional activities in extreme and special conditions require extreme caution, as a factor that affects the safety of people. List of such species professional activity contains hundreds of names, but despite this, this issue remains unresolved. This problem is equally present in the individual activities of the National Police of Ukraine - when lack of caution leads to a tragic end.

Актуальность проблемы определяется тем, что профессиональная деятельность в экстремальных и особых условиях требует исключительной осторожности, как фактор, который влияет на обеспечение безопасности людей. Список таких видов профессиональной деятельности содержит сотни наименований, но, несмотря на это, такой вопрос остается нерешенным. Эта проблема в равной степени присутствует и в индивидуальной деятельности работников Национальной полиции Украины - когда недостаточная осторожность приводит к трагическому финалу.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National Police of Ukraine; спостережливість; observation; наблюдательность; увага; внимание; warning; відповідальність; responsibility; ответственность; обізнаність; осведомленность; awareness; підготовленість; preparedness; подготовленность; емоційна напруженість; эмоциональная напряженность; emotional tension; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Психологія. Рsychology. Психология