Процесуальний порядок обрання запобіжного заходу до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру - Фоміна, Т. Г.; Fomina, T. H.; Тетяна Фоміна (Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка. – 2017. – № 2 (78). – С. 169-177, 2017)
Визначено, що застосування запобіжних заходів до психічно хворої особи здійснюється в загальному порядку з урахуванням особливостей, визначених главою 39 КПК України. Виділено та розглянуто ці особливості. Запропоновано зміни до кримінального процесуального законодавства України з питань порядку обрання спеціальних запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру.

It was determined that the application of precautionary measures to a mentally ill person is carried out in a general manner, taking into account the specifics defined by Chapter 39 of the Criminal Procedure Code of Ukraine. These features are highlighted and considered. Amendments to the criminal procedural legislation of Ukraine on the procedure for selecting special preventive measures for a person subject to the application of coercive medical measures are proposed.

Определено, что применение мер пресечения к психически больному человеку осуществляется в общем порядке с учетом особенностей, определенных главой 39 УПК Украины. Выделены и рассмотрены данные особенности. Предложены изменения в уголовное процессуальное законодательство Украины по вопросам порядка избрания специальных мер пресечения к лицу, в отношении которого предполагается применение принудительных мер медицинского характера.
Procedure for choosing preventive measure against person under application of compulsory measures of medical nature
Процессуальный порядок избрания меры пресечения к лицу, в отношении которого предусматривается применение принудительных мер медицинского характера
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; запобіжні заходи; preventive measures; меры пресечения; примусові заходи медичного характеру; coercive measures of a medical nature; принудительные меры медицинского характера; процесуальнийй порядок; захисник; defender; защитник; законний представник; legal representative; законный представитель; психічно хвора особа; спеціальні запобіжні заходи