Психологічні засади професійного та особистісного становлення керівників органів і підрозділів МВС України : автореф. дис. - Бойко-Бузиль, Ю. Ю.; Boiko-Buzyl, Yu. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1715-4327; Бойко-Бузыль, Ю. Ю. (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2020)
У дисертаційній роботі проведено теоретико-методологічний аналіз проблеми професійного та особистісного становлення керівників органів і підрозділів МВС України в сучасних наукових реаліях. Запропоновано визначення становлення фахівця як системи кристалізації (перехід) потенцій (можливостей) в оформлене ціле (акме), а професійного та особистісного становлення керівника органів і підрозділів МВС України – як системи діяльнісно-особистісного переходу фахівця на шляху до управлінсько-професійного акме. Розроблено психологічний картоїд професійного та особистісного становлення керівника органів і підрозділів МВС України як теоретичної моделі генералізованого явища у вигляді системи, яка побудована навколо діяльності і особистості як базових категорій, які конкретизуються в блоках професійного становлення та особистісного становлення, формуються за допомогою компонентів і розкриваються через показники та їх критерії.

In the dissertation work the theoretical and methodological analysis of the problem of professional and personal formation of heads of bodies and divisions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine in modern scientific realities is carried out. It is proposed to define the formation of a specialist as a system of crystallization (transition) of potentials (opportunities) into a formal whole (acme), and professional and personal formation of the head of bodies and departments of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine - as a system of activity-personal transition of a specialist on the way to managerial and professional acme. Developed a psychological map of professional and personal development of the head of bodies and departments of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine as a theoretical model of the generalized phenomenon in the form of a system built around activities and personality as basic categories. and their criteria.

В диссертационной работе осуществлен теоретико-методологический анализ проблемы профессионального и личностного становления руководителей органов и подразделений МВД Украины в современных научных реалиях. Предложено определение становления специалиста как системы кристаллизации (переход) потенций (возможностей) в оформленное целое (акме), а профессионального и личностного становления руководителя органов и подразделений МВД Украины – как системы деятельно-личностного перехода специалиста на пути к управленческо-профессиональному акме. Разработан психологический картоид профессионального и личностного становления руководителя органов и подразделений МВД Украины как теоретической модели генерализованного явления в виде системы, выстроенной вокруг деятельности и личности как базовых категорий, которые конкретизируются в блоках профессионального становления и личностного становления, формируются с помощью компонентов и раскрываются через показатели и их критерии.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук
Psychological Fundamentals of the Professional and Personal Socialisation of Heads of Agencies and Departments of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine
Бойко-Бузиль, Ю. Ю. Психологічні засади професійного та особистісного становлення керівників органів і підрозділів МВС України : автореф. дис. ... д-ра психол. наук: 19.00.06 / Юлія Юріївна Бойко-Бузиль; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2020. - 43 с.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 19.00.06; становлення фахівця; становления специалиста; becoming a specialist; професійна управлінська діяльність; профессиональная управленческая деятельность; professional management activities; керівник органів і підрозділів МВС України; руководитель органов и подразделений МВД Украины; head of bodies and subdivisions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; особистісне становлення керівника; личностное становление руководителя; personal development of the head; психологічне забезпечення; психологическое обеспечение; psychological support; особистість; личность; personality; реінжиніринг; реинжиниринг; reengineering