Етика психологічної роботи в секторі безпеки і оборони: забезпечення конфіденційності та захисту прав людини - Макарова, О. П.; Makarova, O. P. (Соціально-психологічне забезпечення діяльності сил безпеки та оборони України : тези доп. V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 31 трав. 2024 р.). – Харків: НА НГУ, 2024. – С. 76-79, 2024)
Наголошено, що психологи, які працюють в секторі безпеки і оборони, стикаються з численними викликами, пов'язаними з забезпеченням конфіденційності, захистом прав людини, дотриманням етичних принципів та поєднанням цих принципів з потребами національної безпеки.

It is emphasized that psychologists working in the security and defense sector face numerous challenges, related to the provision of confidentiality, protection of human rights, compliance with ethical principles and the combination of these principles with the needs of national security.

Отмечено, что психологи, работающие в секторе безопасности и обороны, сталкиваются с многочисленными вызовами, связанными с обеспечением конфиденциальности, защитой прав человека, соблюдением нравственных принципов и сочетанием этих принципов с потребностями национальной безопасности.
Keywords: психологічна робота; сектор безпеки і оборони; етичні принципи; конфіденційність; захист прав людини; psychological work; security and defense sector; ethical principles; confidentiality; protection of human rights; психологическая работа; сектор безопасности и обороны; этические принципы; конфиденциальность; защита прав человека