New technological means in the field of security and defense - Zaika, I. V.; Заїка, І. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 284-285, 2025)
Підсумовано, що новітні технології та інновації у сфері безпеки й оборони є ключовим чинником у покращенні обороноздатності держави. Використання штучного інтелекту, безпілотних систем, гіперзвукової зброї, кіберзахисту, супутникового моніторингу, новітніх матеріалів і енергетичних технологій створює нові можливості для ефективної оборони.

It is concluded that the latest technologies and innovations in the field of security and defense are a key factor in improving the defense capability of the state. The use of artificial intelligence, unmanned systems, hypersonic weapons, cyber defense, satellite monitoring, advanced materials and energy technologies creates new opportunities for effective defense.
Keywords: новітні технології; інновації; сфера безпеки і оборони; штучний інтелект; автоматизовані системи управління; latest technologies; innovations; security and defense; artificial intelligence; automated control systems