Проблеми удосконалення правового регулювання організації спостереження за особою, місцем та річчю під час кримінального провадження - Шинкаренко, І. І.; Shynkarenko, I. I. (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. - 2017. – № 1. - С. 289-295, 2017)
Визначено існуючі правові проблеми використання спостереження у межах кримінального провадження та механізм удосконалення чинного законодавства у цій сфері. Здійснено порівняльний аналіз законодавства країн пострадянського простору, країн Європи та США, що дозволило визначити особливості законодавчого регулювання використання спостереження під час розслідування злочинів. Визначено особливості національного законодавства щодо визначення, процедури використання спостереження за особою, місцем та річчю. Запропоновано напрямки удосконалення нормативного регулювання використання спостереження під час кримінального провадження. Надано авторський варіант редакції ст. 269 КПК України «Спостереження за особою, річчю або місцем».

The article is devoted to determination of existent legal problems of the use of supervision during a criminal production, mechanism of improvement of current legislation in this sphere. The comparative analysis of legislation of countries of post-Soviet space is conducted, Europe and USA, that allowed to define the features of the legislative adjusting of the use of supervision during investigation of crimes. The features of national legislation in relation to determination, procedures of the use of watching a person, mestome and thing are certain. Directions of improvement of the normative adjusting of the use of supervision are offered during a criminal production. The authorial variant of release of item is given 269 the Criminal Procedural code of Ukraine of "survey a person, item or place".

Статья посвящена определению существующих правовых проблем использования наблюдения во время криминального производства, механизма усовершенствования действующего законодательства в этой сфере. Проведен сравнительный анализ законодательства стран постсоветского пространства, Европы и США, что позволило определить особенности законодательной регуляции использования наблюдения во время расследования преступлений. Определены особенности национального законодательства относительно определения, процедуры использования наблюдения за лицом, местом и вещью. Предложены направления усовершенствования нормативного регулирования использования наблюдения во время криминального производства. Предоставлен авторский вариант редакции ст. 269 Уголовного процессуального кодекса Украины "Наблюдения за лицом, вещью или местом".
Проблемы усовершенствования правового регулирования организации наблюдения за лицом, местом и вещью во время уголовного производства
Problems of improvement of legal regulation of organization of survey over person, place and item during criminal proceeding
Шинкаренко І. І. Проблеми удосконалення правового регулювання організації спостереження за особою, місцем та річчю під час кримінального провадження / Шинкаренко І. І. // Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. - 2017. – № 1. - С. 289-295.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; негласні слідчі (розшукові) дії; кримінальне провадження; спеціальні слідчі методи та прийоми; спостереження за особою, місцем та річчю; негласные следственные (розыскные) действия; криминальное производство; специальные следственные методы и приемы; наблюдения за лицом, местом и вещью; secret investigatory (search) actions; criminal production; survey over person, place and item; special consequence methods and receptions; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience