До проблеми визначення поняття відбору на службу в Національну поліцію України - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Прикарпатський юридичний вісник. - 2015. - Вип. 3 (9). - С. 149-152, 2015)
У статті на основі аналізу наукових поглядів учених надано авторське визначення поняття відбору на службу в Національну поліцію України. Наголошено, що відбір на службу в поліцію представляє собою регламентований нормативно-правовими актами процес, під час здійснення якого до особи, що претендує служити в органах Національної поліції України, застосовується сукупність діагностичних заходів задля виявлення її придатності до служби та відповідності законодавчо встановленим вимогам до її особистості.

In the article, on the basis of the analysis of scientific views of scientists, the author's definition of the concept of selection for service in the National Police of Ukraine was provided. It was emphasized that the selection for service in the police is a process regulated by the regulations, during which the person applying for service in the bodies of the National Police of Ukraine applies a set of diagnostic measures in order to determine its suitability for service and compliance with the statutory requirements for its personality.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых предоставлено авторское определение понятия отбора на службу в Национальную полицию Украины. Отмечено, что отбор на службу в полицию представляет собой регламентированный нормативно-правовыми актами процесс, при осуществлении которого к лицу, претендующему служить в органах Национальной полиции Украины, применяется совокупность диагностических мероприятий для выявления его пригодности к службе и соответствия законодательно установленным требованиям к его личности.
К проблеме определения понятия отбора на службу в Национальную полицию Украины
The problem of determining the concept of selection for service at the National Police of Ukraine
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; відбір на службу; поліцейський; нормативно-правове регулювання; selection for service; police officers; normative and legal regulation