Сутність та призначення принципів адміністративного судочинства України - Потапенко, С. В.; Potapenko, S. V. (Право і безпека. - 2010. - № 2 (34). - С. 60-64, 2010)
Досліджено роль принципів адміністративного судочинства як засобу досягнення цілей адміністративного процесу та шляхи їх реалізації. На основі аналізу чинного процесуального законодавства та нормативно-правових актів України відображаються проблеми законодавчого закріплення принципів адміністративного процесу.

This article is devoted to the research of administrative justice principles’ role as a mean of achieving purposes of administrative procedure and the ways of their realization. Problems of legislative allocation of administrative justice principles are illuminated on the base of current Ukrainian procedural legislation and normative and legal acts analysis.

Исследована роль принципов административного судопроизводства как средства достижения целей административного процесса и пути их реализации. На основе анализа действующего процессуального законодательства и нормативно-правовых актов Украины отображаются проблемы законодательного закрепления принципов административного процесса.
Procedural essence and realization of Ukrainian administrative justice principles
Сущность и назначение принципов административного судопроизводства Украины
Keywords: адміністративне судочинство; administrative proceedings; административное судопроизводство; принципи адміністративного процесу; principles of the administrative process; принципы административного процесса; принцип; principle