Наслідки недотримання порядку вчинення правочину акціонерного товариства, щодо вчинення якого існує заінтересованість (порівняльно-правовий аналіз) - Карчевський, К. А.; Karchevskyi, K. A. (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 281-286, 2012)
Надано порівняльно-правову характеристику наслідків недотримання порядку вчинення правочинів акціонерного товариства, щодо вчинення яких є заінтересованість. Окремо розглянуто наслідки у вигляді недійсності правочину та відповідальності заінтересованих осіб за шкоду, завдану товариству.

The comparative and legal characteristic of consequences of non-compliance with an order of transactions of joint-stock company in which commission there is an interest is conducted. Consequences in the form of invalidity of the transaction and responsibility of interested persons for the harm caused to society are separately considered.

Дана сравнительно-правовая характеристика последствий несоблюдения порядка совершения сделок акционерного общества, в совершении которых есть заинтересованность. Отдельно рассмотрены последствия в виде недействительности сделки и ответственности заинтересованных лиц за вред, причиненный обществу.
Consequences of non-compliance with an order of transaction of joint-stock company in which commission there is an interest
Последствия несоблюдения порядка совершения сделок акционерного общества, в совершении которых есть заинтересованность (сравнительно-правовой анализ)
Keywords: правові наслідки; legal consequences; правовые последствия; недотримання порядку вчинення правочинів; non-observance of the order of execution of transactions; несоблюдение порядка совершения сделок; акціонерне товариство; joint stock company; акционерное общество; правочин із заінтересованістю; transactions with interest; сделка с заинтересованностью