Адміністративно-правові засади забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах : автореф. дис. - Шевченко, Т. В.; Shevchenko, T. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0366-7217 (Харків, 2019)
Дисертацію присвячено аналізу адміністративно-правових засад забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах. Визначено поняття, зміст та адміністративно-правові засади забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах. Сформульовано визначення екстремальних умов під час виконання повноважень поліцейськими та їх вплив на забезпечення особистої безпеки. Окреслено правове регулювання та принципи забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах. Особливу увагу приділено розкриттю особливостей забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах. Проаналізовано зарубіжний досвід забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах. Обґрунтовано науково-теоретичні висновки та практичні пропозиції, спрямовані на удосконалення адміністративно-правового регулювання забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах.

The dissertation is focused on the analysis of administrative and legal principles of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions. The concept, content, administrative and legal principles of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions have been defined. The definition of extreme conditions while exercising police powers and their impact on personal safety has been formulated. Legal regulation and principles of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions have been outlined. Particular attention has been paid to revealing the features of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions. International experience of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions has been analyzed. The author has grounded scientific and theoretical conclusions and practical propositions aimed at improving administrative and legal regulation of ensuring personal safety of police officers in extreme conditions.

Определено, что экстремальные условия в деятельности полиции – это процесс взаимодействия полицейского с экстремальными ситуациями, которые в свою очередь характеризуются как неожиданные, внезапно возникающие опасные обстоятельства, особенность которых заключается в неопределенности, сложности принятия решения, острой конфликтности, стрессовом состоянии и несут угрозу жизни и здоровью полицейского. Раскрыто правовое регулирование и сформулированы принципы обеспечения личной безопасности полицейского в экстремальных условиях. Проанализирован зарубежный опыт обеспечения личной безопасности полицейского в экстремальных условиях.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Administrative and Legal principles of Ensuring Personal Safety of Police Officers in Extreme Conditions
Шевченко, Т. В. Адміністративно-правові засади забезпечення особистої безпеки поліцейського в екстремальних умовах : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / Тихін Віталійович Шевченко; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - 23 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; адміністративно-правові засади; административно-правовые основы; administrative and legal principles; особиста безпека; личная безопасность; personal safety; екстремальні умови; экстремальные условия; extreme conditions; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation