Поняття, ознаки та функції політичної культури - Демиденко, Н. М.; Demydenko, N. M.; Білоус, Т. Л.; Bilous , T. L.; Надія Демиденко (Право.ua. - 2023. - № 2. - С. 171-175, 2023)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених, запропоновано авторське визначення поняття «політична культура». Виокремлено ключові ознаки, які розкривають сутність та зміст політичної культури, а також її призначення. До функцій політичної культури віднесено наступні: інтеграційну, стабілізаційну, легітимаційну, мобілізаційну та навчальну.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists, the author's definition of the concept of "political culture" is proposed. The key revealing features are highlighted the essence and content of political culture, as well as its purpose. To the political functions culture includes the following: integration, stabilization, legitimation, mobilization and educational.

В статье, опираясь на анализ научных взглядов ученых, предложено авторское определение понятия «политическая культура». Выделены ключевые признаки, раскрывающие сущность и содержание политической культуры, а также ее предназначение. К функциям политической культуры отнесены следующие: интеграционная, стабилизационная, легитимационная, мобилизационная и обучающая.
Keywords: політична культура; political culture; политическая культура; функції; functions; функции; культура; culture; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых