Педагогічні умови вдосконалення фізчної підготовленості майбутніх офіцерів Національної поліції України - Боровик, М. О.; Borovyk, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0943-6735 (Збірник наукових праць "Педагогічні науки". - 2018. - № 80, т. 1. - С. 121-125, 2018)
В даній праці висвітленні питання, пов’язанні із вдосконаленням освітнього процесу, а саме одного із його елементів змісту, фізичної підготовленості майбутніх офіцерів Національної поліції України, які проходять навчання у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання. Надано поняття фізичної культури поліцейського, розглянуті її складові такі як, фізичне виховання та фізична підготовка. Наведені антропометричні дані фізичного розвитку курсантів 4-го року навчання ХНУВС. Запропоновані педагогічні умови вдосконалення фізичної підготовленості майбутнього офіцера поліції такі як: створення професійно орієнтованого навчального середовища (складовою якого є колектив), наведений розпорядок дня ХНУВС, як фактор, що впливає на фізичну підготовленість колективу; формування психофізичної готовності до дій в екстремальних ситуаціях, запропоновані засоби їх розвитку; розвиток особистісних якостей, до яких входять: вольові якості, емоційно-оцінне ставлення до майбутньої служби в лавах Національної поліції України та прагнення до навчання.

This paper covers issues related to the improvement of the educational process, namely one of its elements of the content, the physical preparedness of future officers of the National Police of Ukraine, who study at higher educational institutions with specific training conditions. The concept of physical culture of a police officer has been provided; its components such as physical education and physical training have been researched. Anthropometric data of physical development of cadets of the 4th year of education of KhNUIA has been provided. The author has offered pedagogical conditions for improving the physical preparedness of future police officer such as: creation of a professionally oriented learning environment (a component of which is staff members); daily routine of KhNUIA as a factor influencing the physical preparedness of staff members; the formation of psychophysical readiness for actions in extreme situations, the means of their development; the development of personal qualities, which include: volitional qualities, emotional and appraisal attitude to the future service within the National Police of Ukraine and the desire to study.

В данной работе освещении вопросы, связанные с совершенствованием образовательного процесса, а именно одного из его элементов содержания, физической подготовленности будущих офицеров Национальной полиции Украины, которые проходят обучение в высших учебных заведениях со специфическими условиями обучения. Предоставлено понятие физической культуры полицейского, рассмотрены ее составляющие такие как, физическое воспитание и физическая подготовка. Приведенные антропометрические данные физического развития курсантов 4-го года обучения ХНУВД. Предложенные педагогические условия совершенствования физической подготовленности будущего офицера полиции такие как: создание профессионально ориентированного учебноЙ среды (составной частью которого является коллектив), приведен распорядок дня ХНУВД, как фактор, влияющий на физическую подготовленность коллектива; формирования психофизической готовности к действиям в экстремальных ситуациях, предложенные средства их развития; развитие личностных качеств, в которые входят: волевые качества, эмоционально-оценочное отношение к будущей службе в рядах Национальной полиции Украины и стремление к обучению.
Боровик, М. О. Педагогічні умови вдосконалення фізчної підготовленості майбутніх офіцерів Національної поліції України / М. О. Боровик // Збірник наукових праць "Педагогічні науки". - 2018. - № 80, т. 1. - С. 121-125.
Keywords: поліцейський; колектив; психофізична підготовка; вольові якості; самовиховання; полицейский; policeman; коллектив; collective; психофизическая подготовка; psychophysical training; волевые качества; volitional powers; самовоспитание; self-education; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины