Щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог екологічного контролю - Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; Костянтин Бугайчук (Multidisciplinary academic research and innovation: The XXVII International Science Conference (Amsterdam, Netherlands, 25-28 May 2021). – Amsterdam, 2021. – P. 199-202, 2021)
У доповіді проаналізовано зміст законопроекту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку із прийняттям Закону України «Про державний екологічний контроль» від 22.04.2021 № 5414. Сформульовані пропозиції щодо удосконалення його змісту, зокрема в частині встановлення відповідальності за недопущення посадових осіб органів державного екологічного контролю до здійснення заходів такого контролю, вчинення інших дій, що перешкоджають цим посадовим особам у здійсненні заходів державного екологічного контролю.

The report analyzes the content of the draft law "On Amendments to the Code of Ukraine on Administrative Offenses in Connection with the Adoption of the Law of Ukraine" On State Environmental Control "dated 22.04.2021 No. 5414. Proposals are formulated to improve its content, in terms of establishing responsibility for preventing officials from state environmental control to carry out measures of such control, the commission of other actions that prevent these officials in the implementation of measures of state environmental control.

В докладе проанализировано содержание законопроекта «О внесении изменений в Кодекс Украины об административных правонарушениях в связи с принятием Закона Украины «О государственном экологическом контроле» от 22.04.2021 № 5414. Сформулированы предложения по совершенствованию его содержания, в части установления ответственности за недопущение должностных лиц органов государственного экологического контроля к проведению мероприятий такого контроля, совершение других действий, препятствующих этим должностным лицам в осуществлении мероприятий государственного экологического контроля.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративний проступок; адміністративна відповідальність; екологічний контроль; державний екологічний контроль; государственный экологический контроль; административный проступок; административная ответственность; state environmental control; administrative offenses; administrative responsibility