Особливості дистанційної роботи - Пуріга, І. П.; Puriha, I. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5176-9520 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 56-58, 2021)
Зазначено, що дистанційна робота – це форма організації праці, за якої працівник виконує роботу поза робочими приміщеннями чи територією роботодавця, в будь-якому місці за вибором працівника. Ключова ознака дистанційної роботи – працівник використовує інформаційно-комунікаційні технології. Як дистанційна, так і надомна робота не спричиняють змін у нормуванні, оплаті праці та не впливають на обсяг трудових прав працівників. Дистанційні і надомні працівники мають право на відпустки, як і всі інші працівники.

It is noted that telecommuting is a form of work organization in which the employee performs work outside the workplace or the employer's territory, in any place of the employee's choice. A key feature of remote work is that the employee uses information and communication technologies. Both remote and home work do not cause changes in rationing, wages, and do not affect the scope of employees' labor rights. Remote and home workers have the right to vacations, like all other workers.

Отмечено, что дистанционная работа – это форма организации труда, при которой работник выполняет работу вне рабочих помещений или территории работодателя, в любом месте по выбору работника. Ключевой признак дистанционной работы – работник использует информационно-коммуникационные технологии. Как дистанционная, так и надомная работа не влекут за собой изменений в нормировании, оплате труда и не влияют на объем трудовых прав работников. Дистанционные и надомные работники имеют право на отпуска, как и все остальные работники.
Пуріга, І. П. Особливості дистанційної роботи / Ірина Петрівна Пуріга // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 56-58.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дистанційна робота; remote work; дистанционная работа; трудові відносини; labor relations; трудовые отношения; надомна робота; homework; надомная работа