Інтеграція штучного інтелекту в сучасну практику цифрової криміналістики - Коломійцев, С. О.; Kolomiitsev, S. O.; Serhii Kolomiitsev (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 659-661, 2025)
Інтеграція штучного інтелекту в цифрову криміналістику кардинально змінює підходи до розслідування кіберзлочинів. Штучний інтелект забезпечує швидкість, точність і проактивність, дозволяючи боротися зі злочинністю в умовах стрімкої цифровізації. Проте для повноцінного використання потенціалу ШІ необхідно вирішити технічні, правові, фінансові та етичні виклики, що залишаються на порядку денному.

The integration of artificial intelligence into digital forensics is fundamentally changing the way we investigate cybercrime. Artificial intelligence provides speed, accuracy, and proactivity, enabling us to fight crime in a rapidly digitalizing world. However, to fully utilize the potential of AI, it is necessary to address the technical, legal, financial, and ethical challenges that remain on the agenda.
Keywords: штучний інтелект; цифрова криміналістика; зарубіжний досвід; Україна; artificial intelligence; digital forensics; foreign experience; Ukraine