Податкова знижка з ПДФО: сутність та нюанси застосування - Бондаренко, Л. Ф.; Bondarenko, L. F.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6030-5530; Водолазська, Н. В.; Vodolazska, N. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2990-0980; Бондарець, О. М.; Bondarets, О. М.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5294-0155 (Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Економіка і управління. - 2018. - Т. 29 (68), № 3. - С. 135-140, 2018)
У статті узагальнено досвід інших країн стосовно прибуткового податку. Досліджено його значення в регулюванні соціально-економічних процесів. Проаналізовано сутність податкової знижки з ПДФО. Розглянуті позитивні аспекти її застосування, а також виявлені недосконалості українського законодавства стосовно надання податкової знижки. На основі ідентифікації проблем з даного питання надано пропозиції щодо підвищення ефективності регулюючої та соціальної функції податків.

The article summarizes the experience of other countries in terms of income tax. It is investigated its importance in the regulation of socio-economic processes. The essence of the tax deduction from PIT is analyzed. Positive aspects of its application are considered, as well as the imperfections of the Ukrainian legislation regarding the provision of a tax discount are revealed. On the basis of identifying problems on this issue, proposals were made for improving the efficiency of the regulatory and social functions of taxes.

В статье обобщен опыт других стран по подоходному налогу. Исследованы его значение в регулировании социально-экономических процессов. Проанализированы сущность налоговой скидки по НДФЛ. Рассмотрены положительные аспекты ее применения, а также обнаружены несовершенства украинского законодательства относительно предоставления налоговой скидки. На основе идентификации проблем по данному вопросу даны предложения по повышению эффективности регулирующей и социальной функции налогов.
Налоговая скидка по НДФЛ: сущность и нюансы применения
Tax deduction from pit: the essence and nuances of application
Бондаренко Л. Ф. Податкова знижка з ПДФО: сутність та нюанси застосування [Електронний ресурс] / Л. Ф. Бондаренко, Н. В. Водолазська, О. М. Бондарець // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Економіка і управління. - 2018. - Т. 29 (68), № 3. - С. 135-140. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UZTNU_econ_2018_29_3_29
Keywords: Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; прибутковий податок; податок на доходи фізичних осіб; податкова знижка; податкова пільга; заробітна плата; подоходный налог; налог на доходы физических лиц; налоговая скидка; налоговая льгота; заработная плата; income tax; personal income tax; tax deduction; wages