Особливості розслідування умисних убивств з хуліганських мотивів у типових слідчих ситуаціях - Бічурін, Р. Х.; Bichurin, R. Kh. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 36-39, 2016)
Відзначено, що типізація слідчих ситуацій початкового етапу розслідування умисних убивств з хуліганських мотивів має здійснюватись передусім на підставі інформаційного компонента, а саме наявності відомостей про окремі обставини злочину. Відповідно до слідчої ситуації має бути обраний алгоритм дій органу досудового розслідування.

It was noted that the typification of investigative situations of the initial stage of the investigation of intentional murders with hooligan motives should be carried out primarily on the basis of the informational component, namely the availability of information about the specific circumstances of the crime. In accordance with the investigative situation, the action algorithm of the pre-trial investigation body should be selected.

Отмечено, что типизация следственных ситуаций начального этапа расследования умышленных убийств по хулиганским мотивам должна осуществляться прежде всего на основании информационного компонента, а именно наличия сведений об отдельных обстоятельствах преступления. В соответствии с следственной ситуацией должен быть выбран алгоритм действий органа досудебного расследования.
Бічурін, Р. Х. Особливості розслідування умисних убивств з хуліганських мотивів у типових слідчих ситуаціях / Рінат Халітович Бічурін // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 36-39.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; досудове розслідування; pre-trial investigation; досудебное расследование; умисне вбивство; premeditated murder; умышленное убийство; вбивство з хуліганських мотивів; murder with hooligan motives; убийство по хулиганским мотивам; типові слідчі ситуації; typical investigative situations; типичные следственные ситуации