Поняття та особливості адміністративної відповідальності у сфері земельних відносин - Мірошниченко, О. С.; Miroshnichenko, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5836-1509 (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 69-72, 2003)
Зазначено, що юридична відповідальність є важливою правовою гарантією законності, як в цілому, так і у сфері охорони та раціонального використання земельних ресурсів. Вона спрямована на попередження протиправних дій, відновлення законності, покарання правопорушників та відшкодування заподіяної шкоди. Отмечено, что юридическая ответственность является важной правовой гарантией законности, как в целом, так и в сфере охраны и рационального использования земельных ресурсов. Она направлена на предупреждение противоправных действий, восстановления законности, наказание правонарушителей и возмещения причиненного вреда. It is noted that legal liability is an important legal guarantee of legality, both in general and in the field of protection and rational use of land resources. It is aimed at preventing illegal actions, restoring the rule of law, punishing offenders and redressing the harm caused.
Мірошниченко, О. С. Поняття та особливості адміністративної відповідальності у сфері земельних відносин / О. С. Мірошниченко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 69-72
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правова норма; административно-правовая норма; administrative law; охорона земельних відносин; охрана земельных отношений; protection of land relations; земельні відносини; земельные отношения; land relations; адміністративне правопорушення; административное правонарушение; administrative offense; адміністративна відповідальність; административная ответственность; administrative responsibility