Персонал як об’єкт і суб’єкт економічної безпеки: управлінський підхід - Галушка, В. С.; Halushka, V. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 576-578, 2025)
Відмічено, що персонал відіграє подвійну роль у системі економічної безпеки підприємства – як потенційно вразливий об’єкт зовнішніх і внутрішніх загроз, так і як активний суб’єкт, здатний забезпечити стабільність, інноваційність і адаптивність організації. В умовах війни питання управління персоналом набуває стратегічного значення.

It is noted that personnel play a dual role in the economic security system of an enterprise - as a potentially vulnerable object of external and internal threats, and as an active subject capable of ensuring the stability, innovation and adaptability of the organization. In war conditions, the issue of personnel management acquires strategic importance.
Keywords: економічна безпека; персонал; менеджмент персоналу; кадровий потенціал; economic security; personnel; personnel management; human resources potential