Особливості впливу травматичних подій на працівників ДСНС із різним стажем роботи - Александров, Ю. В.; Aleksandrov, Yu. V. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 14-17, 2024)
Розглянуто екстремальний характер професійної діяльності працівників пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України, які безпосередньо беруть участь у ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного або соціально-політичного характеру, котрий зумовлює високий рівень ризику виникнення у них нервово - психічних розладів, психічних дезадаптацій і стресових станів. Досліджено особливості впливу травматичних подій на працівників ДСНС з різним стажем роботи.

The extreme nature of the professional activity of the employees of fire and rescue units of the State Emergency Service of Ukraine, who directly participate in the elimination of man-made, natural, or socio-political emergency situations, which causes a high level of risk of neuro-psychiatric disorders, mental maladjustment, and stress states, is considered. Peculiarities of the impact of traumatic events on employees of the State Emergency Service with different years of work have been studied.

Рассмотрен экстремальный характер профессиональной деятельности работников пожарно-спасательных подразделений ГСЧС Украины, непосредственно участвующих в ликвидации чрезвычайных ситуаций техногенного, природного или социально-политического характера, что приводит к высокому риску возникновения у них нервно - психических расстройств, психических дезадаптаций и стрессовых состояний. Исследованы особенности влияния травматических событий на работников ГСЧС с разным стажем работы.
Keywords: травматичні події; traumatic events; травматические события; пожежники; firemen; пожарные; працівники ДСНС; employees of the State Emergency Service; сотрудники Государственной службы по чрезвычайным ситуациям; стаж роботи; work experience; стаж работы; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность