Формування ціннісних регуляторів поведінки майбутніх правоохоронців в умовах фахової підготовки - Кислинська, Д. М.; Kyslynska, D. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5834-383X (Право і безпека. – 2016. – № 3 (62). – С. 129-133, 2016)
Розглянуто особливості формування ціннісних регуляторів поведінки правоохоронців на етапі фахової підготовки. Виокремлено та розкрито сутність чотирьох основних функцій ціннісних орієнтацій особистості: визначення мети, мотивування, оцінювання та саморегуляції активності людини. Підкреслено значення періоду навчання у вищому навчальному закладі для розвитку ціннісно-смислових структур особистості. Виокремлено, проаналізовано та надано змістовну характеристику чотирьом основним етапам формування ціннісних регуляторів поведінки майбутніх правоохоронців. Розкрито сутність засобів організації процесу формування системи ціннісних орієнтацій майбутніх правоохоронців на етапі професійної підготовки.

The author considers the place of the life values in terms of behavior determination. Life values are the most important elements of the personality structure, which are formed during the process of gaining a social experience. They are revealed in the aims and beliefs of a personality. The author underlines that the life values determine the contents and the type of activity. The life values are revealed, fixed and corrected during the life activity of a person. The following was done: the features of the life values formation during the professional training were investigated; four main functions of the life values of a personality were determined: goal determination, motivation, self-esteem and self-regulation. The meaning of studying in the higher educational establishment for the life values development is underlined. The author analyzed and characterized four main stages life values formation. Also, the author investigated the tools for the life values formation process. The author claims that the system of life values is considered as the most important component of the personality structure.

Рассмотрены особенности формирования ценностных регуляторов поведения правоохранителей на этапе профессиональной подготовки. Выделена и раскрыта сущность четырёх основных функций ценностных ориентаций личности: определения цели, мотивации, оценки и саморегуляции активности человека. Подчёркнуто значение периода обучения в высшем учебном заведении для развития ценностно-смысловых структур личности. Выделено, проанализировано и дано содержательную характеристику четырём основным этапам формирования ценностных регуляторов поведения будущих правоохранителей. Раскрыта сущность средств организации процесса формирования системы ценностных ориентаций будущих правоохранителей на этапе профессиональной подготовки.
The formation of the behavioral values of the future law-enforcement officers during the professional training
Формирование ценностных регуляторов поведения будущих правоохранителей в условиях профессиональной подготовки
Кислинська, Д. М. Формування ціннісних регуляторів поведінки майбутніх правоохоронців в умовах фахової підготовки / Д. М. Кислинська // Право і безпека. – 2016. – № 3 (62). – С. 129-133.
Кислинська Д.М. "Формування ціннісних регуляторів поведінки майбутніх правоохоронців в умовах фахової підготовки." Право і Безпека 3 (2016): 129-133.
Kislinskaya, D.M. (2016), “The formation of the behavioral values of the future law-enforcement officers during the professional training” [“Formuvannia tsinnisnykh rehuliatoriv povedinky maibutnikh pravookhorontsiv v umovakh fakhovoi pidhotovky”], Pravo i Bezpeka, No. 3, pp. 129–133.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; ціннісні орієнтації; регулятори поведінки; формування ціннісних регуляторів поведінки; майбутні правоохоронці; фахова підготовка; life values; behavioral regulators; stages of life-values formation; future law-enforcement officers; special training; ценностные ориентации; регуляторы поведения; формирование ценностных регуляторов поведения; будущие правоохранители; специальная подготовка; правоохоронці; правоохранители; law enforcement officers; future law enforcement officers