Формування професійної компетентності на засадах акмеологічного підходу - Іванченко, Л. В.; Ivanchenko, L. V.; Рябуха, М. Л.; Riabukha, M. L. (Духовно-інтелектуальне виховання і навчання молоді в ХХІ столітті : Міжнар. період. зб. наук. пр. – Харків : ВННОТ, 2022. – Вип. 4. – С. 86-88, 2022)
У статті розкрито акмеологічні засади формування професійної компетентності майбутнього фахівця у ВНЗ. Визначено поняття «творча самостійна робота», «професійна компетентність» з позицій акмеології, узагальнено критерії та рівні розвитку професіоналізму здобувачів освіти.

The article deals with the acmeological principles of the professional competence formation of the future specialist at a university. The concept of «creative independent work», «professional competence» from the standpoint of acmeology is defined, the criteria and levels of professional development of education seekers are summarized.

В статье раскрыты акмеологические основы формирования профессиональной компетентности будущего специалиста в вузе. Определено понятие «творческая самостоятельная работа», «профессиональная компетентность» с позиций акмеологии, обобщены критерии и уровни развития профессионализма соискателей образования
Keywords: освіта; Україна; творча самостійна робота; професіоналізм; професійна компетентність; creative independent work; professionalism; professional competence; acmeology; ucation recipients are summarized; творческая самостоятельная работа; профессиональная компетентность; профессионализм