Взаємодія інформаційної системи органів державної статистики з інформаційними системами органів державної влади - Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2023. – № 1 (28). – С. 141-146, 2023)
У статті проаналізовано законодавчі положення та відомчі нормативно-правові акти у сфері державної статистичної діяльності. Надано визначення інформаційної системи органів державної статистики. Розглянуто принципи взаємодії органів державної статистики та органів державної влади з питань обміну статистичними даними. Визначено сутність взаємодії інформаційної системи органів державної статистики з інформаційними системами органів державної влади. Наголошено на недоліках такої взаємодії та наведено шляхи їх вирішення.

The article analyzes legislative provisions and departmental legal acts in the field of state statistical activity. The definition of the information system of state statistics bodies is highlighted. The principles of interaction between state statistics bodies and state authorities on issues of statistical data exchange were considered. The essence of the interaction of the information system of the state statistics bodies with the information systems of the state authorities was determined. The shortcomings of such interaction are emphasized and the ways to solve them are given.

В статье проанализированы законодательные положения и ведомственные нормативно правовые акты в сфере государственной статистической деятельности. Дано определение информационной системы органов государственной статистики. Рассмотрены принципы взаимодействия органов государственной статистики и органов государственной власти по обмену статистическими данными. Определена сущность взаимодействия информационной системы органов гос статистики с информационными системами органов гос власти. Отмечены недостатки такого взаимодействия и приведены пути их решения.
Interaction of the information system of state statistics bodies with the information systems of state government bodies
Keywords: Україна; державна статистика; органи державної статистики; Держстат; інформаційна система органів державної статистики; обмін статистичними даними; государственная статистика; state statistics; state statistics bodies; State Statistics Service; information system of state statistics bodies; exchange of statistical data