Патрульна служба МВС України: деякі аспекти функціонування - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 246 - 252, 2006)
Висвітлюються актуальні питання реформування системи МВС України, а отже, й міліції громадської безпеки. Вносяться пропозиції щодо упорядкування організаційно-штатної структури міліції громадської безпеки, розробки й здійсненні на державному рівні програми дій та її функціонуванні. Освещаются актуальные вопросы реформирования системы МВД Украины, а следовательно, и милиции общественной безопасности. Вносятся предложения по упорядочению организационно-штатной структуры милиции общественной безопасности, разработки и осуществлении на государственном уровне программы действий и ее функционировании. Topical issues of reforming the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine and, consequently, of the public security police are covered. Proposals are being made to streamline the organizational and staff structure of the public safety police, to develop and implement at the state level a program of action and its functioning.
Keywords: патульна служба МВС; патрульная служба МВД; правоохоронна система; правоохранительная система; охорона громадського порядку; охрана общественного порядка; апарат МВС України; аппарат МВД Украины; функції патрульної служби; функции патрульной службы; реформування сисиеми МВС; реформирование системы МВД