Доктринальне визначення поняття «виконавча влада» у контексті реформування органів виконавчої влади Україні на регіональному рівні - Нагорний, П. О.; Nahornyi , P. O. (Європейські перспективи. - 2017. - № 2. - С. 21-26, 2017)
Надано загальну характеристику поняття «виконавча влада» на підставі аналізу наукових доктрин та нормативно-правових актів України. Визначено особливості нормотворчої діяльності регіональних органів виконавчої влади в Україні в умовах проведення адміністративної реформи.

A general description of the concept of "executive power" is provided based on the analysis of scientific doctrines and normative legal acts of Ukraine. The peculiarities of the rule-making activity of regional executive bodies in Ukraine under the conditions of administrative reform are determined.

Дана общая характеристика понятия «исполнительная власть» на основании анализа научных доктрин и нормативно-правовых актов Украины. Определены особенности нормотворческой деятельности региональных органов исполнительной власти в Украине в условиях проведения административной реформы.
Keywords: виконавча влада; державний орган управління; регіон; нормотворча діяльність; реформування; executive power; state authority; region; regulatory activity; reformation; исполнительная власть; государственный орган управления; регион; нормотворческая деятельность; реформирование